Selecteer een pagina
Home » Blog » Herstel Long Covid en slaapproblemen » De stress van slaapproblemen waardoor je niet kan herstellen
Long covid en slaapprobleem

De stress van slaapproblemen waardoor je niet kan herstellen

door | 15 sep, 2023 | Herstel Long Covid en slaapproblemen, Klachten

Slaap en Herstel bij Long Covid

Een goede nachtrust is cruciaal voor onze gezondheid en welzijn. Voor mensen met long covid kan slapen echter een strijd zijn. Laat ik uitleggen waarom slaap zo belangrijk is voor het herstel en hoe dit verband houdt met het aanwezige covid-virus.

Melatonine, bekend als het ‘slaaphormoon’, speelt een essentiële rol in een gezonde slaap. Het fungeert als ons natuurlijke detox-mechanisme dat dagelijks afvalstoffen uit ons lichaam verwijdert via transpiratie, uitademing en urine. Een evenwichtige werking van dit systeem is cruciaal voor herstel na inspanning.

Long covid wordt veroorzaakt door een verstoord immuunsysteem en het covid-virus dat verstopt zit in je endotheelcellen, vergelijkbaar met lyme- en Ebstein-Barr-virussen. Hierdoor blijven je hersenen voortdurend alert, wat kan leiden tot slaapstoornissen en onherstelbare schade.

Verstoorde darmbacteriën dragen ook bij aan slaapproblemen. Melatonine wordt aangemaakt vanuit serotonine het ‘geluk hormoon’ waarvan de productie vooral in de darm wordt aangemaakt. Een verstoorde darmflora kan de melatonineproductie verminderen.

Om te beginnen met herstellen bij long covid, is het essentieel om de slaap te normaliseren door het virus af te doden. In drie stappen met aanvullende supplementen gedurende enkele weken elimineren we het virus in stap 1. Vervolgens herstellen we in stap 2 de endotheelcelbeschadigingen aan je haarvaten en in stap 3 werken we de ontstekingen weg.

Levensstijl- en voedingsaanpassingen zijn eveneens van belang, omdat darmbeschadigingen de melatonineproductie beïnvloeden. Het herstellen van schade aan de darmen door factoren zoals belastende voeding, het virus en emoties is een cruciale stap op weg naar herstel.

Het herstellen van long covid vergt toewijding en geduld. Met de juiste benadering, inclusief het herstellen van een gezonde slaap, voeding, beweging, ontspanning is het mogelijk om verdere onherstelbare schade te voorkomen en op weg te gaan naar welzijn. Herstel is geen vanzelfsprekendheid; actie en inzet zijn vereist om terug te keren naar gezondheid.

Wat kan je zelf al doen downloadt gratis tips.

Over mij

In mijn blogs vind je tips voor een goede leefstijl en weetjes over het menselijk lichaam. Ik deel weetjes over gezonde voeding en geef mijn mening over interessante, actuele onderwerpen. Burnouts, stress, allergieën, voeding… alles komt aan bod!

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin